У Харківській області оголошена обов’язкова евакуація дітей з чотирьох громад

Ілюстративне фото: deti.zp.ua

Рада оборони Харківської області оголосила про обов’язкову евакуацію в примусовий спосіб родин з дітьми з 47 населених пунктів  Дергачівської, Золочівської, Липецької та Борівської громад Харківщини.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Рішення про евакуацію саме з цих населених пунктів ухвалене у зв’язку з безпековою ситуацію. По визначеним громадам окупанти завдають системних ударів з артилерії, мінометів та КАБів», – йдеться у повідомленні.

ХОВА повідомляє, що «для евакуйованих вже заброньовані місця тимчасового проживання» та запевняє, що людей «забезпечуватимуть усім необхідним – гуманітарною допомогою, фінансовою підтримкою, гігієнічними наборами тощо».

Окремо начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що «йдеться лише про ті населені пункти, які розташовуються близько до кордону з окупантом. Міста Харкова це рішення не стосується».

За його словами, наразі в означених населених пунктах проживають 182 дитини.

Ті, хто самостійно прийняв рішення евакуюватися, можуть звернутись на цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Як повідомляв Харків Times, 7 березня Рада оборони Харківщини прийняла рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Вільхуватської громад Куп’янського району області. Також прийнято рішення про обов’язкову евакуацію мешканців з 57 населених пунктів. На даний  момент діти з цих громад вважаються вивезеними, хоча трапляються трагічні випадки повернення родин до власних домівок, як, наприклад, це було із сім’єю 11-річного хлопчика з села Новоосинове на Куп’янщині, який разом із батьком загинув від російського обстрілу села 2 березня.