Доба війни: Харківську область росіяни обстрілювали артилерією, авіабомбами та ракетами

Шматок російської ракети, що вразила Чугуїв. Фото: Харківська облпрокуратура

Минулої доби росіяни обстрілювали Харківську область мінометами, артилерією, авіабомбами та ракетами Х-59 і Х-35. Одна немолода людина постраждала внаслідок артобстрілу прикордонного Вовчанська, інша людина, також поважного віку, травмувалася внаслідок підриву на міні-пелюстці в Харківському районі. Поблизу села Рубіжне Вовчанської громади були обстріляні піротехніки, які займалися розмінуванням.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини.

«8 квітня близько 17:30 окупанти завдали ударів з артилерії та мінометів по селу Рубіжному. Більше десяти прильотів ворожих снарядів зафіксовано в місці, де працювали піротехніки. На щастя, обійшлося без постраждалих, не пошкоджена техніка», – йдеться у повідомленні.

Ракетні удари були зафіксовані в селищі Борова на Ізюмщині, по якому росіяни у ніч на вчора, 8 квітня, вдарили ракетою Х-35 та в Чугуєві, куди зранку «прилетіла» російська ракета Х-59.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, за добу російські обстріли спричинили на Харківщині чотири пожежі. Горів приватний будинок у Вовчанську, дві пожежі зафіксовані у селі Липці Харківського району, де палала трансформаторна будка та трава на площі 150 кв. метрів, четверта пожежа площею 120 кв. метрів сталася у селі Кучерівка Куп’янського району – там горіло приватне домоволодіння.

Піротехнічні підрозділи ДСНС за добу вилучили та знешкодили 69 одиниць вибухонебезпечних предметів.

За повідомленням Харківської ОВА, протягом доби зведені групи вибухотехніків провели в регіоні розмінування 142,23 га території та знищили 695 вибухонебезпечних предметів.

Наступальних дій на Куп’янському напрямку фронту російські війська знову не вели.

Як повідомляв Харків Times, позаминулої росіяни з артилерії та мінометів обстріляли близько 15 населених пунктів Харківської області. Авіаційних та ракетних ударів зазнали Золочів, Малі Проходи, Вовчанськ, Берестове, Харків. У селі Липці Харківського району масований російський обстріл в районі Липецької РЕМ призвів до зникнення в селі електрики та мобільного зв’язку. Вдень російський обстріл пошкодив одразу десять будинків у прифронтовому Куп’янську.