Комунальники закликали харківців не користуватися бойлерами і обіцяють гарячу воду

Комунальне підприємство “Харківські теплові мережі” закликало мешканців Харкова перевірити крани гарячої води і мінімізувати користування електричними бойлерами. Причина – місту катастрофічно не вистачає електричної потужності.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі підприємства.

Комунальники заявляють, що вони зробили усе можливе, щоб максимально швидко відновити послугу з гарячої води. «У більшості будинків міста вона є. Просто перевірте крани і користуйтеся централізованою послугою», – йдеться у зверненні.

Сьогодні до кінця доби ХТС планують підключити до гарячого водозабезпечення останні будинки Холодногірського, Новобаварьського, Шевченківського та Київського районів.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня Україна зазнала наймасшабнішої з початку російського вторгнення ракетної атаки на енергетичні систему країни. Найбільше постраждав саме Харків.

З 25 березня у Харкові та області введено графіки відключення електроенергії, що повинно допомогти стабілізації системи.

Того ж дня, за словами мера Харкова Ігоря Терехова, у місті було заживлено більше 80% споживачів.

АТ «Харківобленерго» звертається до мешканців Харкова із проханням з розумінням поставитися до ситуації з електропостачанням у місті. Певна невідповідність графіків відключення електрики реальному стану справ пояснюється технологічними процесами, які вимагають корегування.