80% Харкова заживлено від електричних мереж – Терехов

Після масованої ворожої атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури зараз уже заживлено майже 80% міста Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради з посиланням на мера Ігоря Терехова.

За словами Терехова, графіки відключень поки залишатимуться без змін. Він зазначив, що відсутність світла не за графіком пов’язана з аварійними відключеннями.

«Крім того, завдяки зусиллям енергетиків у місті вдалося запустити метрополітен. Курсування наземного електротранспорту поки неможливе, але фахівці працюють і над цим», – розповів мер.

За словами мера, ворог завдав дуже серйозних руйнацій трансформаторним підстанціям.

«Місто поки заживили в альтернативний спосіб. Зараз у пріоритеті – підключення до енергопостачання житлових будинків і об’єктів критичної інфраструктури», – зазначив Терехов.

Терехов нагадав, що в Харкові цілодобово працює 74 «пункти незламності», де можна зарядити гаджети, скористатися інтернетом, випити гарячі напої. З п’ятниці їхніми послугами скористалися близько 35 тис. мешканців міста.

За даними Міністерства енергетики України, у Харкові світла немає у 215,8 тис. споживачів. В області знеструмлено 15 тис. споживачів у 62 населених пунктах.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 22 березня Україна зазнала наймасштабнішої від початку російського вторгнення атаки на енергосистему. Найбільш постраждалою є саме Харківська область. Російські ракети спричинили у Харкові повний блекаут, від якого місто ще остаточно не оговталося.

У Харкові та області з 25 по 31 березня планово відключатимуть електроенергію.

Харківський метрополітен вранці 25 березня відновив рух поїздів, що був припинений з початком блекауту.