«Харківобленерго» просить харківців із розумінням поставитись до ситуації з електропостачанням

Ілюстративне фото: tvoemisto.tv

АТ «Харківобленерго» звертається до мешканців Харкова із проханням з розумінням поставитися до ситуації з електропостачанням у місті. Певна невідповідність графіків відключення електрики реальному стану справ пояснюється технологічними процесами, які вимагають корегування.

Про це Харків Times повідомила речниця «Харківобленерго» Марина Шевченко.

«Енергетики знають свою справу і роблять все можливе, щоб не допустити перенавантаження мережі, яке в свою чергу може призвести до виходу обладнання з ладу та нових аварійних ситуацій. І так, з певних причин відключати іноді потрібно інакше, аніж прописано у графіку», – йдеться у повідомленні.

Тому не слід перевантажувати телефони кол-центрів «Харківобленерго» та міської служби 1562 та скаржитись на невідповідність графіків. Енергетики роблять все можливе й неможливе для того, щоб повернути містянам електрику в повному обсязі.

«Просимо не забувати, що стало причиною ситуації з електропостачанням в місті, і кого в цьому треба звинувачувати. Енергетики працюють день і ніч, щоб у ваших оселях було світло. Тому наполегливо просимо вас з розумінням поставитися до відключень не за графіком, а також тих незручностей, які у зв’язку з цим можуть у вас виникати», – просять енергетики харківців.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня Україна зазнала наймасшабнішої з початку російського вторгнення ракетної атаки на енергетичні систему країни. Найбільше постраждав саме Харків.

З 25 березня у Харкові та області введено графіки відключення електроенергії, що повинно допомогти стабілізації системи.

Того ж дня, за словами мера Харкова Ігоря Терехова, у місті було заживлено більше 80% споживачів.