Укренерго прогнозує повне повернення електропостачання жителям Харкова протягом двох тижнів

Фото: Харківобленерго

Фахівці «НЕК Укренерго» прогнозують повне повернення електропостачання жителям Харкова протягом двох тижнів.

Про це заявив журналістам голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, повідомив кореспондент Харків Times.

«Досить важко гарантувати якісь конкретні терміни. Ми говоримо про орієнтовно період 7-10 днів, можливо до двох тижнів, коли енергетики зможуть відновити в повному обсязі нормальне енергопостачання міста. Тут треба сказати, що це, звичайно, при умові, що не буде нових масштабних руйнувань», сказав він.

Кудрицький зазначив, що на сьогоднішній день в місті подається споживачам електроенергія, хоч і з певними обмеженнями. Також про покращення ситуації свідчить те, що цієї ночі диспетчерський центр «Укренерго» не вводив взагалі ніяких обмеджень по місту Харкову – обмеження вводяться тільки в денній зоні, коли споживання зростає.

Керівник «Укренерго» також заявив, що на вихідних очікуєтиься потепління, до того ж у вихідні дні знижується споживання електроенергії – тож, на вихідних графіки відключень електрики у Харкові будуть м’якішими, ніж зараз. За його словами, після того, як буде забезпечено повне зняття обмежень на електропостачання для населення, енергетики сконцентрують свої зусилля на повному відновленні енергопостачання для промисловості.

За його словами, у майбутньому будуть повернуті в роботу всі пошкоджені російськими ракетами підстанції, а також необхідно відновити ТЕЦ-5.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня Україна зазнала наймасшабнішої з початку російського вторгнення ракетної атаки на енергетичні систему країни. Найбільше постраждав саме Харків.

З 25 березня у Харкові та області введено графіки відключення електроенергії, що повинно допомогти стабілізації системи.

Того ж дня, за словами мера Харкова Ігоря Терехова, у місті було заживлено більше 80% споживачів.

АТ «Харківобленерго» звертається до мешканців Харкова із проханням з розумінням поставитися до ситуації з електропостачанням у місті. Певна невідповідність графіків відключення електрики реальному стану справ пояснюється технологічними процесами, які вимагають корегування.