Доба війни: у Харківській області росіяни знов авіабомбами розтрощили ліцей

Фото: Нацполіція

За минулу добу росіяни майже з усіх видів озброєнь обстріляли близько 15 населених пунктів Харківської області. По селу Липці вдень учора, 16 березня, завдали ударів керованими авіабомбами – пошкоджена будівля місцевого ліцею. Російські безпілотники в селищі Козача Лопань перебили газопровід – 612 абонентів залишилися без газопостачання.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини.

«Обстріли Харківщини з боку рф тривають. росіяни з різних видів зброї продовжують нищити населені пункти області», – йдеться у повідомленні.

У селі Кислівка Куп’янського району внаслідок російського обстрілу пошкоджені будинки мирних мешканців. У селі Довгеньке того ж району сталася пожежа на відкритій місцевості.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, минулої доби російські обстріли спричинили дві пожежі – в Довгенькому, де палав гектар нашої землі, та в Липцях, де площа пожежі склала 100 кв. метрів.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 53 одиниці вибухонебезпечних предметів.

«Вночі, російські окупанти атакували Україну – задіяли 16 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 14 цих ударних дронів було знищено. На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів», – повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

У Харківській обласній військовій адміністрації Харків Times повідомили, що зведені групи вибухотехніків впродовж доби провели розмінування 20,28 га території області й знищили 382 вибухонебезпечні предмети.

За добу з найнебезпечніших громад Куп’янського району евакуйовано п’ятеро дітей з родинами. На сьогодні з Великобурлуцької громади вже вивезена 101 дитина, а з Вільхуватської – 33 дитини.

Як повідомляв Харків Times, позаминулої доби Харківська область перенесла обстріли з російської артилерії та мінометів, удари безпілотників та ракети «Іскандер-М» по селищу Золочів. В селі Охримівка під час атаки російських «шахедів» були поранені двоє цивільних чоловіків 1975 та 1988 років народження. Під постійними обстрілами перебували Чугуївський, Богодухівський, Куп’янській та Харківській райони області.