Доба війни: Харківську область атакують російські дрони та ракети, обстрілюють з артилерії та мінометів (фото)

Фото: Нацполіція

Минулої доби Харківська область перенесла обстріли з російської артилерії та мінометів, удари безпілотників та «Іскандеру-М». В селі Охримівка були поранені двоє цивільних чоловіків 1975 та 1988 років народження. Під постійними обстрілами перебували Чугуївський, Богодухівський, Куп’янській та Харківській райони області.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини.

Вдень учора, 15 березня, російська ракета «Іскандер-М» нанесла удар по селищу Золочів Богодухівського району області. В селищі знищений пункт екстреної медичної допомоги, пошкоджена будівля місцевої лікарні, згоріли автівки екстренки та кілька легковиків.

Практично у той же час в селі Синельникове Чугуївського району внаслідок удару російською керованою авіабомбою були пошкоджені будівлі на території місцевого лісництва та будинок мирних мешканців.

Люди в селі Охримівка того ж району були поранені внаслідок атаки російських безпілотників.

Авіабомбою зруйновані будинки мешканців у селі Баранівка на Золочівщині.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній військовій адміністрації, в селищі Козача Лопань від влучання російського БпЛА постраждав інфраструктурний об’єкт.

Загалом артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів області. Авіаудари перенесли селище Золочів та села Баранівка, Покаляне, Петропавлівка й Синельникове.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця», на Куп’янському напрямку, Силами оборони відбито 3 атаки противника в районах населених пунктів Синьківка і Табаївка Харківської області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення», – повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

За повідомленням Повітряних Сил ЗСУ, вночі в Харківській області було збито два ворожі БпЛА.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС Харківщини, за добу надзвичайники області загасили п’ять пожеж, спричинених російськими обстрілами в Харківському, Богодухівському та Куп’янському районах області. Горіли будинки місцевих мешканців, автівки екстренки й будівлі в Золочіві, газова труба у Козачій Лопані й близько гектару відкритої території.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 50 одиниць вибухонебезпечних предметів. В цілому зведені загони піротехніків за минулу добу провели розмінування 29,42 га території Харківщини та знищили 333 вибухонебезпечні предмети.

За добу з небезпечних громад Куп’янського району області евакуйовані 26 дітей з родинами. Загалом вже евакуйовані з найбільш небезпечних громад району 129 дітей: 96 – з Великобурлуцької та 33 – з Вільхуватської громади.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 15 березня, росіяни вдарили по селищу Золочів Харківської області ракетою «Іскандер-М». Крім лікарні, пункту екстреної медичної допомоги та гуртожитку, в селищі пошкоджені будівля клубу та більше десяти будинків місцевих мешканців.