Вже зараз ми можемо компактно заселити 3000 евакуйованих – Синєгубов

Ілюстративне фото: vechirniy.kyiv.ua

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що Харківська область має можливості заселити до місць компактного проживання 3000 евакуйованих з найбільш небезпечних Кіндршівської, Курилівської, Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад Куп’янського району. Внутрішньо переміщених осіб заселяють до місць компактного розташування як у Харкові, так і в інших громадах області. Йдеться про місця, доступні просто зараз.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Це той резерв, куди ми можемо заселити вже зараз. У разі збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб, кількість місць може бути збільшеною до 15 000. Водночас працюємо з міжнародними партнерами задля покращення умов проживання ВПО, посилення матеріально-технічної бази МКП», – зазначив Синєгубов.

Крім того, за його словами наразі переселенців з Харківщини готові розмістити й в інших регіонах країни – Житомирській, Полтавській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Як повідомляв Харків Times, за останню добу з небезпечних громад Куп’янського району області евакуйовані 26 дітей з родинами. Загалом вже евакуйовані з найбільш небезпечних громад району 129 дітей: 96 – з Великобурлуцької та 33 – з Вільхуватської громади.