В Ізюмі викрили 57-річну “чиновницю” окупаційної адміністрації

Слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі 57-річній мешканці м. Ізюм, яка під час окупації обійняла посаду у створеній рашистами адміністрації.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що жінка з власної ініціативи пішла на співпрацю з ворогом.

“Уклавши «трудовий договір», жінка обійняла посаду «головного спеціаліста загального відділу тимчасової ВЦА Ізюмського району». Вона виконувала розпорядження та задачі, які їй особисто ставив так званий «голова» окупаційної адміністрації Ізюмщини.”, – розповіли в прокуратурі.

За інформацією начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, ізюмчанка працювала на ворогів від кінця травня до початку вересня минулого року, аж поки ЗСУ не звільнили Ізюмський район. За цей час жінка один раз отримала зарплату від своїх “роботодавців” – 10 тис. рублів.

Жінку підозрюють у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, суд відправив до в’язниці 55-річну колаборантку з Балаклії.