Суд відправив до в’язниці 55-річну зрадницю з Балаклії

Суд визнав винною у колабораціонізмі та призначив покарання 55-річній мешканці  м. Балаклія Харківської області.

Про це Харків Times, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Суд встановив, що обвинувачена добровільно погодилась працювати на «нову владу». У червні за згодою з ворогом вона обійняла посаду «начальника відділу кадрового забезпечення тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія Харківської області».

“Колаборантка керувала діяльністю відділу, брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади, забезпечувала оформлення документації стосовно прийому працівників до тимчасової цивільної адміністрації при окупаційній владі тощо.”, – розповіли у прокуратурі.

Жінку судили за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Повідомляється, що в суді вона щиро розкаялась. Покарання за скоєний нею злочин передбачає до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

8 лютого 2023 року суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області виніс вирок. Жінку визнано винною та призначено покарання у виді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування строком на десять років з конфіскацією всього належного їй майна.

Як повідомляв Харків Times, за рішенням суду взято під варту на строк 60 днів 60-річного харків’янина, підозрюваного у корегуванню російського вогню по університету ім. Бекетова та житловим будинкам у середмісті Харкова.