Суд відправив під варту корегувальника російських ударів по центру Харкова

Фото: Харківська обласна прокуратура

За рішенням суду взято під варту на строк 60 днів 60-річного харків’янина, підозрюваного у корегуванню російського вогню по університету ім. Бекетова та житловим будинкам у середмісті Харкова.

Про це Харків Times, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному обрав сьогодні, 9 лютого, слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова.

У суді прокурор зазначив, що підозрюваний має стійкі зв’язки з представниками рф, які можуть надати необхідні засоби та забезпечити переховування від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

Корегувальника затримали 7 лютого на місці одного з обстрілів.

“Правоохоронці затримали російського агента, який причетний до ракетного удару, завданого ворожою армією 5 лютого, по одному з вищих навчальних закладів м. Харкова та по житловому будинку. Чоловіка викрито біля будівлі пошкодженого вишу у той час, коли він фіксував наслідки обстрілу для «звіту» російським спецслужбам.”, – нагадали у прокуратурі.

За даними слідства, 60-річний затриманий активно співпрацював з російською розвідкою. На власному велосипеді він їздив по Харкову та збирав для представників країни-агресора інформацію про розташування блокпостів, укріплень сил оборони та місць дислокації ЗСУ. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури йому було повідомлено про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Times, СБУ «по гарячих слідах» затримала агента рф, який коригував нещодавні ракетні удари по Харкову.

5 лютого, близько 08:20 рашистські покидьки знову обстріляли середмістя Харкова. Внаслідок влучання двох ракет С-300, запущених з території рф, зруйновані два поверхи Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова та пошкоджено вісім історичних житлових будівель на вулиці Куликівській.

У ніч з 29 на 30 січня російська ракета С-300 з сусідньої бєлгородської області рф влучила у багатоквартирний житловий будинок в центральній частині Харкова. Зруйнований дах та верхні поверхи у двох під’їздах, загинула літня жінка.