У Люботині заплатять Dj Bronik 2,5 млн грн за облаштування укриття в ліцеї

Ілюстративне фото

Відділ освіти Люботинської міськради заплатить 2,5 млн грн за капітальний ремонт підвального приміщення в ліцеї №2. Гроші отримає ФОП Андрій Ясинський, раніше був відомий як музикант Dj Bronik.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківського антикорупційного центру з посиланням на дані сайту “Прозорро”.

Підрядника визначили на торгах, в яких брали участь два учасники.

“Більш дешевшу пропозицію ПП “Голден і К” замовник відхилив через неповний пакет документів. Щодо переможця, то у кошторисі ціни на матеріали та устаткування в рази завищені.”, – повідомили в ХАЦ.

Так, вартість рекуператора Прана 250 вказала у сумі 182 тис. грн. Для порівняння на сайті виробника ціна цього устаткування – 27 тисяч гривень. Тобто в вісім разів дешевше.

Вентилятор AeroStar RV 125L, який у магазинах коштує 3-4 тисячі гривень, купують за 16,5 тисяч гривень.

Керамогранітні плитки запланувати купляти по 1250 гривень за квадратний метр, хоча в середньому в укриття кладуть плитки вдвічі дешевші. Також вдвічі завищені ціни на повітропроводи.

Щодо радіаторів, то вартість 1 кВт вказали на рівні 5735 гривень. ХАЦ раніше писав про харківську лікарню, яка планувала придбати радіатори за завищеними цінами, але після публікації відмінила закупівлю.

Так, в середньому ціна за 1 кВт складає близько 2000 грн.

Фото: Харківський антикорупційний центр

За інформацією ХАЦ, Андрій Ясинський останні кілька років отримує підряди від бюджетних організацій. Ясинський має ТОВ “Сам вершина”, яке займається розведенням риби у Валках. В своєму Інстаграм Ясинський викладає спільні фото з Олександром Войтенко – валківським бізнесменом, сином голови Красноградської РДА.

Минулого року Олександро Войтенко потрапив у скандал, коли його автомобіль Mercedes-Maybach журналісти помітили в Монако.

Як повідомляв Харків Times, Харківський метрополітен жадає від держави компенсації за роботу укриттям.