На Харківщині затримали альфонса, який вкрав у коханки 1 млн грн

Ілюстративне фото

26-річнмий мешканець Харківської області з російським паспортом ситематично обманював свою дівчину. Користуючись, тим, що вона довіряла чоловіку, негідник вкрав з її банківського рахнуку 1 млн грн.

Про це Харків Times довідався з повідомлень Харківської обласної прокуратури та Нацполіції області.

За інформацією слідства, дівчина не приховувала від коханого пароль від свого мобільного телефону і дозволяла йому користуватися гаджетом у будь-який час. Чоловік знайшов у нотатках телефону обраниці пароль від банківського додатку. На рахунку дівчини було 1,2 млн грн. І негідник не встояв перед спокусою.

“У період з січня по березень він робив 12 транзакцій та перерахував на власний рахунок понад мільйон гривень”, – розповіли у Нацполіції області.

Щоб подруга нічого не помітила, він проводив транзакції на різні суми у різний період часу, а після цього видаляв сповіщення з телефону дівчини.

Вкрадені гроші він клав на свій криптогаманець, а після цього витрачав кошти на покупки у ТРЦ.

Однак дівчина помітила, що гроші на її рахунку зникають наче сніг під квітневим сонцем, і звернулася до поліції. Фахівці з’ясували, що гроші виводяться на криптогаманець і змогли вирахувати, хто саме це робить, розповів начальник слідчого управління ГУ Нацполіції області Сергій Болвінов. Однак закохана дівчина не відразу повірила, що шахрай був поруч.

“Під час обшуку в альфонса-невдахи вилучили докази злочину та російський паспорт. Його вже затримали та повідомили про підозру за статтею «Крадіжка» (ч. 5 ст. 185 КК України)., тепер йому загрожує до дванадцяти років з конфіскацією.”, – розповів Сергій Болвінов.

Суд обрав крадію запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові шахраї спробували списати з рахунку фірми відразу 36 мільйонів.