В Ізюмі встановлять 10 мобільних котелень

Ілюстративне фото

З бюджету Харківської області планується виділити 60 млн грн на закупівлю 10 модульних пересувних котелень для міста Ізюм.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на директора департаменту ЖКГ та ПЕК Сергія Магдисюка..

За даними ХОВА, в області внаслідок розв’язаної росією війни пошкоджено такі об’єкти ЖКГ:

– 245 об’єктів теплопостачання;

– 63 км теплових мереж;

– 116 об’єктів водопостачання

– понад 244 км водопровідних мереж;

– 58 об’єктів водовідведення та більш ніж 100 км каналізаційних мереж.

«Попередньо для подальшого відновлення потрібно приблизно 2,8 мільярда гривень. Послуга централізованого теплопостачання надається практично на всій території області. Звичайно, особливої уваги потребують саме деокуповані території, оскільки вони зазнали значних руйнувань», – повідомив Сергій Магдисюк.

Він зазначив, що наразі в одному з медзакладів Харкова готують устаткування, яке допоможе переводити котельню в автономний режим під час аварійного вимкнення електроенергії.

«На базі обласної лікарні реалізуємо проект зі встановлення альтернативної котельні. У медзакладі є власна свердловина, дизельний генераторі і за рахунок гумдопомоги ми там зробимо ще станцію водоочищення, яка дозволить ліквідувати можливі перебої через обстріли», – прокоментував Сергій Магдисюк.

Станом на 2 червня в області відновлено 157 об’єктів теплопостачання та понад 22 км теплових мереж, 23 об’єкти та майже 9 км мереж водопровідно-каналізаційного господарства.

Як повідомляв Харків Times, у деокупованому Ізюмі взимку 2022-2023 року через руйнування котелень опалення було частково.