Наказував катувати цивільних в Ізюмському районі: СБУ ідентифікувала оперативника ФСБ росії

Фото: СБУ

Співробітники служби безпеки України встановили особу ще одного російського воєнного злочинця, який віддавав накази викрадати та катувати цивільних під час окупації Ізюмського району.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

Ним виявився 30-річний Павло Каширський, старший оперуповноважений відділу УФСБ росії по Балтійському флоту і військам Калінінградської області. Встановлено, що на окупованих українських територіях цей злочинець спільно з іншими рашистами займався пошуком осіб, які вільно висловлюють проукраїнську позицію, зокрема колишніх та діючих працівників правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування.

«Слідчі СБУ встановили, що загарбники силоміць утримували місцевих мешканців в одному з приміщень і катували їх. Під час допитів рашисти застосували фізичну силу, погрожували позбавленням життя, катували електрострумом, імітували розстріл, допитували та примушували до негласної співпраці з фсб рф. Зловмисник особисто брав участь у допитах українців і намагався вибити інформацію про військових ЗСУ, правоохоронців та учасників Тероборони», – йдеться у повідомленні.

Також до діяльності злочинця входили захист від “провокаційних і терористичних загроз” та інформаційно-пропагандистський супровід. Згідно з виявленими документами, він встановив 26 українських патріотів, які допомагали нашим військовим наводити артилерію та передавали дані про дислокацію підрозділів зс рф.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч.2 ст.28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу. Тривають заходи для встановлення його місць перебування і притягнення до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці встановили особи двох зрадників, причетних до викрадання українських патріотів в Ізюмському району Харківської області. Викрадених за навідкою негідників українців російські окупанти жорстоко катували.

Слідчі заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі 53-річному мешканцю Ізюма, який під час тимчасової окупації міста працював у так званій «народній поліції». Зокрема він допитував людей, яких утримували в ізоляторі тимчасового тримання.