Двох колаборантів з «Харківгазу» планують оголосити у розшук

Фото: ukrinform.ua

Слідчі заочно оголосили про підозру у колабораціонізмі інженеру та старшому майстру Куп’янського територіального підрозділу АТ «Харківгаз». Під час окупації підозрювані допомагали окупантам в налагодженні газопостачання.

Про це Харків Times довідався з повідомлень Харківської обласної прокуратури та Нацполіції області.

За інформацією слідства, 39-річний та 59-річний старший майстер налагодили відносини з окупаційною адміністрацією та влаштувались на роботу до так званого «государственного предприятия «Купянский участок газоснабжения ТП АО «Харьковгаз», створеного на базі українського підприємства.

“Колаборанти, маючи спеціальні технічні знання, навички у сфері газопостачання, сприяли налагодженню незаконного транспортування газу до населених пунктів, які на той час перебували під окупацією рф.”, – розповіли у прокуратурі.

Зараз газовики переховуються від слідства. 30 травня слідчі заочно оголосили їм про підозру ч. 4 ст. 111-1 КК України (передача матеріальних ресурсів окупантам та провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн) або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв  Харків Times, суд на п’ять років відправив за грати комунальника-колаборанта з Куп’янська.