Волонтери звинувачують голову Вовчанської ВА у зриві видачі гуманітарної допомоги (відео)

Волонтери поважного благодійного фонду «Європейське серце України» звинувачують начальника Вовчанської військової адміністрації Тамаза Гамбарашвілі у зриві видачі гуманітарної допомоги більш, як 400 мешканцям прикордонного міста, що постійно піддається російським обстрілам.

Про це Харків Times дізнався з допису у Facebook харківського волонтера Максима Корнієнка.

«Нажаль, наш Благодійний фонд «Європейське серце України» більше не зможе гуманітарно допомагати мешканцям деокупованого Вовчанська», – із сумом написав Корнієнко.

За його словами, літні люди та жінки з малими дітьми з раннього ранку чекали на видачу гуманітарної допомоги, та так її й не дочекалися.

Фонд доставив до Вовчанська 10 тисяч тон продуктів та іншого вантажу на 400 гуманітарних наборів, але волонтерам було запропоновано видавати їх людям в одному місці – і це у місті, яке постійно знаходиться під ворожим обстрілом.

«Вигрузити на вулиці більше 10000 тон  гуманітарної допомоги і видавати 400 людям її це безвідповідально буде з нашого боку бо це поставити життя людей під загрозу. Хоча Тамаз Тимурович пропонував зібрати 400 людей в одному місці», – розповів волонтер.

Це викликало неабияке обурення в місцевих мешканців, які, за їх словами чекали на допомогу з п’ятої години ранку.

«Після довгого ігнорування він (начальник військової адміністрації) повідомив що Вовчанськ не потребує допомоги, і все необхідне у міста є», – повідомив Корнієнко.

За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, сьогодні Вовчанськ знову увійшов до 19-ти населених пунктів Харківської області, які зазнали авіаударів з боку рф.

Як повідомляв Харків Times, Тамаз Гамбарашвілі був призначений начальником Вовчанської військової адміністрації наприкінці жовтня 2022 року.

Вовчанськ постійно піддається російським обстрілам, тут гинуть люди.