Довічне ув’язнення загрожує зраднику, який у Харкові стежив за українськими захисниками

Фото: Харківська обласна прокуратура

У Харкові за держзраду судитимуть 59-річного місцевого мешканця. Обвинувачений за завданням російської спецслужби збирав і передав ворогу дані про захисників України.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що наприкінці минулого року харків’янин налагодив контакт через Telegram з представником ворожої спецслужби. Від російського куратора зрадник отримував завдання, які шкодять державним інтересам України.

“Обвинувачений стежив у Харкові за українськими захисниками: намагався встановити місця їх дислокації та проживання, а також маршрути пересування. Він збирав інформацію про командирів спецпідрозділів ЗСУ, співробітників Служби безпеки України та військових льотчиків.”, – розповіли у прокуратурі.

Крім того, агент передавав російським кураторам інформацію про об’єкти критичної оборонної промисловості у Харкові для подальших ракетних ударів.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Справу розглядатимуть у Комінтернівському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці звинувачують у держзраді двох мешканців Харкова, які передавали ворогам інформацію про патріотів та місця дислокації ЗСУ в регіоні.