Кількість поранених у сусідньому Дніпрі вже сягнула 23 (фото)

Фото: nv.ua

У сусідньому із Харковом Дніпрі велика біда. Вранці сьогодні, 26 травня, близько 10:30 рашисти нанесли ракетний удар по поліклініці на вулиці Образцова. За даними на 14:00, кількість поранених сягнула 23, серед них – двоє хлопчиків трьох та шести років. Двоє людей загинули. Ще четверо наразі вважаються зниклими без вісті.

Про це Харків Times довідався з повідомлень місцевого видання Gorod.dp.ua.

На місці прильоту російської ракети виникла масштабна пожежа на площі близько 500 кв. метрів. Горіла будівля поліклініки та розташованої поруч ветеринарної клініки.

Один з загиблих – літній чоловік, що просто проходив повз поліклініку в момент удару. Тіло другого загиблого дістали з-під завалів ветклініки.

Обидва постраждалі від російської ракети маленькі хлопчики знаходяться у лікарні, їх стан медики визначають як «середньої тяжкості». У стаціонарі зараз знаходиться 21 поранений, двоє з них – важкі.

З клініки ветеринарної хірургії лікаря Андрія Малишка виносили обгорілих та поранених тварин. Як повідомила у Facebook місцева мешканка Юлія Гончарова, вдалося витягнути всіх тварин, «навіть важких післяопераційних».

«Там була й крихітка Наомі, дуже важка, 2 доби після операції. Її теж врятували з палаючої будівлі. Все обладнання клініки втрачено», – написала Гончарова.

Допомогти клініці лікаря Малишка, який вже врятував буквально тисячі життів тваринних та людських, можна, переказавши донат на банківську карту 4149629386397673 Малишко А.В.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок російської атаки безпілотниками іранського виробництва Shahed (“Шахед”) у ніч на сьогодні, 26 травня, в місті Ізюм частково відсутнє електропостачання. Також пошкоджено житлові будинки, підприємства та зруйновано школу.