Ізюм частково знеструмлено через нічну атаку “Шахедів” – фото наслідків удару

Внаслідок російської атаки безпілотниками іранського виробництва Shahed (“Шахед”) в місті Ізюм частково відсутнє електропостачання. Також пошкоджено житлові будинки, підприємства та зруйновано школу.

Про це Харків Times довідався з повідомлень голови Харківської ОВА Олега Синєгубова та прес-служби Ізюмської МВА.

За словами Олега Синєгубова у ніч на 26 травня, ворог завдав наймасованого удару дронами-камікадзе Shahed за весь час повномасштабного вторгнення.

“Пошкоджено промислові підприємства, цивільну інфраструктуру, зруйновано школу. Також пошкоджень зазнали приватні житлові будинки”, – повідомив очільник області.

За інформацією місцевої влади, ворог почав завдавати ударів з БПЛА “Шахед” по Ізюму 26 травня близько 2:30 ночі.

“Постраждали деякі комунальні заклади та приміщення приватних підприємств, сталися пожежі. Внаслідок вибухової хвилі в сусідніх житлових будинках пошкоджено вікна та відсутнє електропостачання в деяких районах міста”, – розповіли у міськраді.

Також внаслідок ударів пошкоджено будівлю ліцею та приватні автівки, розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі попередньо встановили, що місто атакували 12 іранських БПЛА Shahed, замасковані під виглядом російських «Герань» та «Герань-2». Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Жертв чи постраждалих серед мирних мешканців немає, повідомили в Ізюмській адміністрації. Зараз комунальники ліквідують наслідки руйнувань, а енергетики працюють над відновленням світла.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 26 травня російські окупанти атакували Харківську область безпілотниками іранського виробництва Shahed (“Шахед”). Ворог запустив близько 18 БПЛА.