Окупаційного “патрульного” з Куп’янська засудили до 12 років тюрми

12 років тюрми отримав колаборант з «Харківського мвс рф», який брав участь у репресіях проти мешканців Куп’янська.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, засуджений – 32-річний Куп’янська, який добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Він погодився на пропозицію ворогів та вступив до лав створеного загарбниками «управління мвс Харківської області». Там він увійшов до складу так званого «взводу патрульної служби».

“На цій «посаді» колаборант патрулював вулиці міста і брав учать у незаконних затриманнях місцевих жителів. Кожне таке затримання людини він «оформлював» під надуманими приводами, а потім «звітував» про це перед керівництвом окупаційного органу.”, – розповів Владислав Абдула.

Після деокупації міста посібник окупантів не втік, його затримали у вересні 2022 року у ході стабілізаційних заходів у звільнених районах області. До оголошення вироку він перебував під вартою, повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

17 травня Київський районний суд м. Харкова визнав чоловіка винним у колабораціонізмі (за ч. 7 ст. 111-1 КК України ) та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 12 років та з конфіскацією всього майна, яке є його особистою власністю.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Як повідомляв Харків Times, за співпрацю з ворогом 30-річному головному інженеру комбінату хлібопродуктів у Куп’янську загрожує до 12 років позбавлення волі. Під час російської окупації він встиг попрацювати у декількох створених загарбниками установах.