Росіяни атакували Харківщину 18 “Шахедами” (фото)

У ніч на 26 травня російські окупанти атакували Харківську область безпілотниками іранського виробництва Shahed (“Шахед”). Ворог запустив близько 18 БПЛА.

Про це Харків Times довідався з повідомлення речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка.

За його словами, під  обстрілами були Ізюмський та Харківський райони.

«Пошкоджень зазнали об’єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та цивільні будинки. Станом на 9-у годину ранку постраждалих або загиблих осіб немає», – повідомив Дмитро Чубенко.

За інформацією Харківської ОВА, влучання ворожих дронів зафіксовані у місті Мерефа Харківського району та в Ізюмі.

“У Мерефі пошкоджено цивільне підприємство, сталася пожежа. В Ізюмі постраждала будівля закладу освіти та гараж з сільгосптехнікою, сталися пожежі.”, – розповіли у ХОВА.

На місцях ударів працюють слідчо-оперативні групи, збирають докази та документують всі обставини чергового злочину рашистів. Відкрито кримінальне провадження за ч 1. статті 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни), повідомив Дмитро Чубенко.

Нагадаємо, що напередодні, у ніч на 25 травня, росіяни також атакували Харківщину іранськими “Шахедами”.

Окрім ударів безпілотниками протягом минулої доби, 25 травня російські окупанти тероризували обстрілами міста та села Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів області.

Внаслідок російських обстрілів пошкоджено:

– 2 житлових будинки та господарчі споруди у Вовчанську;

– 4 приватні житлові будинки, господарчі споруди у селі Мала Вовча Чугуївського району, Внаслідок обстрілу також виникла пожежа;

– приватний житловий будинок у селищі Циркуни;

– будинок та гараж у Куп’яньску.

Як повідомляв  Харків Times, 24 травня в Харківській області від російських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура, зокрема, школа, дитсадок, сільгосппідприємство, житлові будинки. Ворог атакував область дронами, також наніс ракетні та авіаудари.