Не беріть до рук вибухові пристрої!

Фото: ДСНС

Сьогодні, 24 травня, у селі Олександрівка Куньєвської громади Ізюмського району Харківської області внаслідок вибуху невідомого предмету 33-річний чоловік отримав мінно-вибухову травму руки. Він постраждав з власної необережності.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«Поліцейські встановили, що 33-річний чоловік їхав на роботу в село Олександрівка Ізюмського району на тракторі. На дорозі побачив невідомий предмет, схожий на міну. Коли чоловік взяв в руки вибуховий пристрій, той здетонував», – йдеться у повідомленні.

Як Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області, «внаслідок вибуху чоловік залишився без пальців на правій руці». Наразі він перебуває в Ізюмській лікарні.

«Звертаємось до всіх з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією. У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами “101”, “102” або “112”», – вже вкотре закликають рятувальники.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області території, де йшли активні бойові дії, «засипані» ворожими касетними мінами. Також росіяни залишили дуже багато протитанкових та протипіхотних мін. За розміром міни менші ніж снаряди, але набагато підступніші.