На Куп’янщині від російських обстрілів загинув чоловік і пошкоджено ферму

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

У Харківській області протягом 18-19 травня від російських обстрілів загинули два мирних мешканці, що двоє отримали поранення. Також зазнала руйнувань та пошкоджень цивільна інфраструктура: житлові будинки, будівлі, фермерське господарство.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова та Харківської обласної прокуратури.

За інформацією правоохоронців, 19 травня близько 3:00 російські військові обстріляли село Петропавлівка на Куп’янщині. Внаслідок цього удару загинув 66-річний чоловік.

Близько 1:30 окупанти з артилерії вдарили по Куп‘янську, пошкодивши житлові будинки та господарчі споруди.

Як повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов, 18 травня росіяни наносили по області ракетні удари, та обстрілювали з РСЗВ. Під ворожим вогнем опинилися щонайменше 17 населених пунктів у Харківському, Куп’янському та Чугуївському районах області.

“Внаслідок ракетного удару по с. Циркуни загинув 52-річний цивільний чоловік, ще 2 чоловіків 41 та 57 років отримали поранення. У селі зруйновано 2 приватні житлові будинки, ще 13 будинків пошкоджено.”, – розповів Олег Синєгубов.

У селі Тешенківка Куп’янського району внаслідок обстрілу з РСЗВ пошкоджено будівлі, майно та техніку фермерського господарства.

У Вовчанську Чугуївського району постраждали житлові будинки, паркан та об’єкт цивільної інфраструктури.

У селах Стариця та Перківка Чугуївського району через ворожі обстріли сталися лісові пожежі.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 18 травня росіяни вдарили ракетою по території села Циркуни Харківського району. Вдень 18 травня російська ракета зруйнувала приватний житловий будинок у селі Циркуни. Внаслідок обстрілу загинув мирний мешканець. Тіло загиблого з-під завалів зруйнованого російською ракетою будинку дістали рятувальники.