Як Харків розквітнув вишиванками (фото)

Фото: Харків Times

Вчора, 18 травня, у Міжнародний День української вишиванки, харківський Парк Шевченка вибухнув вишиваними барвами. Цього року День вишиванки відзначали не лише патріоти, а й харківська влада, що, погодьтеся, дещо незвично для харків’ян.

Кореспондент Харків Times зберіг для вас різнобарв’я цієї події.

Від влади виступав Департамент міськради у справах сім’ї, молоді та спорту – весь у новеньких вишиванках. Були й діти, які витанцьовували гопака, й пісні про ту ж таки вишиванку, й усе це – під щойно відкритим фонтаном із мавпами біля зоопарку (щоправда, без верхньої, «головної мавпи»). Захід у дусі помірної «шароварщини», але, здається, від щирого серця.

За годину, майже під сиренами повітряної тривоги, якою росіяни вирішили у цей день налякати наше місто, під вкритим пам’ятником Тарасу зібралися патріотично налаштовані мешканці. Тут також звучали промови й пісні, але, здається, більше було щирості та відчуття свята. Активісти огорнули вкритий мішками та плівкою пам’ятник символічним оберегом – стрічкою у візерунках української вишиванки.

Як повідомляв Харків Times,  вчора, 18 травня, у третій четвер цього місяця, світ відзначав Міжнародний День української вишиванки – національного одягу, що став символом нескореної нації, яка прикрила весь світ від чорної рашистської навали.