З Днем української вишиванки!

Фото: АрміяІнформ

Сьогодні, у третій четвер травня, світ відзначає Міжнародний День української вишиванки – національного одягу, що став символом нескореної нації, яка прикрила весь світ від чорної рашистської навали.

Редакція Харків Times вітає всіх наших читачів із цим теплим та красивим святом!

Українська вишиванка, яку нині знає та цінує весь світ, відома ще з часів енеоліту, коли, за свідченням Геродота,  у могилах перших століть нашої ери на теренах сучасної України були знайдені залишки вовняного одягу, прикрашеного багатоколірними вишивками. Є вишиванки й на фресках Софійського собору в Києві, збереглися вишиванки Козацької доби, вишивані сорочки ми бачимо на картинах митців та на світлинах наших славетних письменників і громадських діячів.

Широко відомо, що будь яка дівчина, навіть непоказної зовнішності, одягнувши вишиванку, перетворюється на красуню. А будь який хлопець у вишиванці стає красенем та легінем.

Сьогодні всі ми добре знаємо, завдяки кому можемо вийти на вулиці у традиційному національному одязі, не лякаючись арешту чи знущання. Ми всі добре знаємо, хто сьогодні тримає щит між російською навалою та мирним людством. Величезна подяка нашим мужнім воїнам ЗСУ, нашій незрівняній ППО, яка минулої ночі збила над Україною 29 з 30 ворожих балістичних ракет!

Нехай вулиці наших мужніх та стійких міст, селищ і сіл сьогодні розквітають барвами вишиванок. Нехай наші діти у мирній Україні народжуються у сорочках та завжди – у вишиваних.

Слава Україні! Героям Слава!