Вирва та пошкоджене авто – наслідки нічного ракетного удару окупантів

Фото: Нацполіція України

Протягом 17 травня російські окупанти наносили по Харківській області авіа та ракетні удари, також обстрілювали з артилерії та мінометів. Внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено майно мирних мешканців та виникли пожежі в екосистемах.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, 17 травня ворог обстріляв щонайменше 20 населених пунктів Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів області.

“Ворог використовує ствольну та реактивну артилерію, міномети, авіацію, ракетну зброю тощо. Порушуючи норми міжнародного права, російська армія цілеспрямовано б’є по цивільних об’єктах.”, – розповів очільник області.

У районах Масютівки, Кислівки та Першотравневого окупанти використовували бойову авіацію.

У ніч на 18 травня рашисти нанесли удар, ймовірно, ракетою С-300 по с. Циркуни Харківського району. Ворожий боєприпас влучив у землю, на завдавши великої шкоди. На місці влучення утворилася велика вирва. Мирні мешканці внаслідок удару не постраждали. Ударною хвилею було пошкоджено легковий автомобіль.

Через російські обстріли у селі Новоосинове Куп’янського району сталися дві пожежі в екосистемах.

Перша, за інформацією рятувальників, виникла близько 11:00. Поза цим селом горіла суха трава на площі 300 кв.м. Бійці ДСНС впорались з цією пожежею о 12:33.

Близько 18:00, після чергового удару окупантів, зайнялася хвойна підстилка на площі 5 га. Рятувальникам знадобилося майже дві години, щоб загасити цю пожежу.

17 травня піротехніки ДСНС обстежили більше 8 га території та знешкодили 205 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 18 травня, росіяни знову вдалися до проби обстріляти Харків звичними ракетами С-300. До нашого міста наразі долетіла одна ракета. Ще одна вдарила по області.