У Харкові пропонують повернути плату за проїзд у транспорті

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

На сайті Харківської міськради зареєстрували петицію з пропозицією відновити плату за проїзд у громадському транспорті. Автор петиції, Олександр Матющенко, вважає, що переважна більшість пасажирів у змозі оплатити проїзд.

Про це Харків Times дізнався з реєстру електронних петицій на сайті Харківської міської ради.

“Пропоную відновити оплату проїзду у міському громадському транспорті. На сьогодні все більше людей повертається до міста Харків, і вони починаються налагоджувати повсякденне життя. У громадському транспорті зростає кількість пасажирів.  На мою думку, для збереження інфраструктури громадського транспорту міста, просто необхідно відмінити безкоштовний проїзд. Навіть оплата проїзду на минулорічному рівні дозволила б підприємствам мати кошти, хоча б частково, на оплату праці, електроенергії, тепла, то що. Я гадаю що на сьогодні переважна більшість пасажирів у змозі оплатити проїзд, бо краще зараз платити хоч за щось, щоб завтра не залишитися ні з чим.”, – написав Олександр Матющенко.

Петицію було оприлюднено на сайті міськради 18 травня. Станом на 13:00 19 травня пропозиція зробити проїзд в Харкові платним набрала 16 голосів.

Щоб влада Харкова розглянула петицію про оплату проїзду у міському транспорті, вона повинна набрати 5 тисяч голосів протягом 90 днів.

У Харкові зупинену через широкомасштабну російську агресію роботу транспорту поновили у травні 2022 року. І з того часу пасажири не сплачують за проїзд у комунальному транспорті.

Мер Харкова Ігор Терехов неодноразово заявляв, що проїзд у міському транспорті залишиться безкоштовним, доки на це вистачатиме грошей у міському бюджеті.

Як повідомляв Харків Times, Харківській міській голова Ігор Терехов повідомив, що безплатний проїзд у транспорті закладений у бюджет міста на 2023 рік.