У Харкові еколога викрили на хабарі в 26 тисяч гривень

Фото: Харківська обласна прокуратура

У Харкові на хабарі у 26 тисяч гривень попався державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Харківській області. Хабарника затримали під час отримання грошей поблизу одного з магазинів у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, еколог вимагав гроші у керівників підприємства, на яке в інспекцію надійшла скарга. Фірму звинувачували у  засміченні будівельними відходами земельної ділянки у Чугуївському районі. Підприємство поблизу цього звалища орендує нежитлові приміщення.

“Оглянувши земельну ділянку, держінспектор повідомив керівнику підприємства, що за забруднення землі йому буде нарахована шкода у сумі майже 2 млн гривень.”, – розповіли в прокуратурі.

Після цього інспектор запропонував керівнику підприємства «вирішити питання по-мирному»: передати йому 26 тис гривень і не перейматися про штраф.

Під час отримання коштів еколога затримали. Йому повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові за отримання $35 тисяч хабаря затримали прокурора.