Постачальник програв апеляцію про переплату за газ для Харківського СІЗО

Фото: kh.depo.ua

Східний апеляційним господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про повернення безпідставно сплачених бюджетних коштів в сумі майже 260 тис. грн. Ці кошти було витрачено на оплату газу для ДУ «Харківський слідчий ізолятор».

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією правоохоронців, гроші отримало товариство з обмеженою відповідальністю, з яким представники Харківського СІЗО у 2021 році уклали відповідний договір.

У положеннях договору зазначено ціну газу, але згодом підприємство почало підвищувати ціну на газ, оформлюючи це додатковими угодами до договору.

На думку слідства, підняття цін не мало належного документального обґрунтування та підтвердження.

“Постачальник не надав належні докази коливання цін на газ. Натомість було надано довідки, які не містять інформації щодо коливання ціни природного газу на ринку в сторону його збільшення після укладання договору та за своїй змістом і суттю є лише документами довідково-інформаційного характеру. Як наслідок, постачальник отримав надмірну безпідставну сплату коштів в сумі майже 260 тис. грн, що призвело до видатків з Державного бюджету.”, – розповіли в прокуратурі.

Щоб повернути безпідставно переплачені кошти, прокуратура звернулася до суду. Господарський суд Харківської області задовольнив позовну заяву окружної прокуратури.

Однак відповідач, не погодившись з вказаним рішенням, подав апеляційну скаргу на нього. Суд апеляційної інстанції залишив рішення Господарського суду Харківської області в силі.

Як повідомляв Харків Times, суд зобов’язав повернути у бюджет 260 тис грн переплати за газ для Харківського СІЗО.