Де у Харківській області цього року відкриють пляжі

Фото: 05745.com.ua

Вперше з початку широкомасштабної війни мешканцям Харківської області дозволили відпочивати біля водойм. В області визначили 7 місць, де можна буде покупатися та позагорати.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

“Минулого року через наявність активних бойових дій під час оборони Харкова і області від російської навали, повноцінного купального сезону не відбулося. Жодного пляжу органами виконавчої влади та місцевого самоврядування офіційно не було відкрито. Проте все одно 20 загиблих осіб було вилучено з водойм. Серед них 1 дитина.”, – розповіли рятувальники.

Цього року купальний сезон розпочнеться згідно встановлених законодавством норм і лише у тих районах  області, де не відбувалось активних бойових дій та які не були окуповані.

Наразі вже визначено 7 пляжів, де буде дозволено відпочивати і купатись людям.

Чотири з них розташовані у Безлюдівці, інші — у Пісочині, Краснокутській та Зміївській громадах, повідомляє Суспільне з посиланням на начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Харківщини Сергія Колосовського.

За його словами, чи відкриватимуть пляжі у Харкові, ще не визначилися. Місцева влада вирішує, де будуть відкривати пляжі та хто буде їх облаштовувати.

“Територія може бути віддана в оренду, якимось суб’єктам господарювання. Їх зобов’язують обладнати пляжі – і вони виконують. Якщо пляжі будуть обладнані відповідно до правил відпочинку на водних об’єктах, роблять комісію. Можуть нас залучати, а можуть і не залучати. Чітко не прописано, чи повинні ми бути присутніми на цій комісії. І складають акт про готовність об’єкта до роботи”, — повідомив Колосовський.

У громадах, які були в окупації чи були розташовані на лінії фронту, визначатися місця для відпочинку не будуть через мінну небезпеку.

Як повідомляв Харків Times, на Печенізькому водосховищі на Харківщині вирішено відновити рибогосподарську діяльність.