На Харківщині затримали двох зрадників, які шукали для ворога інформацію про контрнаступ ЗСУ

Правоохоронці затримали двох мешканців міста Вовчанськ, які збирали для окупантів данні про місця дислокації та переміщення Сил оборони у прикордонному районі. Також вони фіксували наслідки російських ракетно-артилерійських обстрілів регіону.

Про це Харків Times довідався з повідомлень Харківської обласної прокуратури та управління СБУ області.

За оперативною інформацією, ворожими агентами виявилися 56-річна жінка та 40-річний чоловік, знайомі між собою. Вони збирали інформацію про переміщення та місця базування Сил оборони на території м. Вовчанськ та інших населених пунктів Чугуївського району Харківської області. Ці дані вони передавали сину жінки, який мешкає у рф та пов’язаний з російськими спецслужбами.

“Обидва підозрюваних корегували ворожі удари по українським позиціям. Дані вони передавали через мобільний зв‘язок, тому що представник рф перед переїздом на територію держави-агресора тривалий час мешкав у Вовчанську та добре орієнтувався на місцевості.”, – розповіли в прокуратурі.

За інформацією СБУ обох  негідників затримали під час виконання ними ворожого завдання.

“У ході обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони, які вони використовували для листування з агресором.”, – повідомили у спецслужбі.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 КК України (поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Суд обрав обом підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові до 15 років позбавлення волі засудили 40-річного чоловіка, який шпигував за позиціями реактивної артилерії ЗСУ на Харківщині. У суді він свою вину не визнав та пояснив, що думав, що спілкується з українськими розвідниками.