Харківська облрада нарешті визнала небезпечною ситуацію з московською церквою в області

Фото: planetofhotels.com

Харківська обласна рада сьогодні, 12 травня, прийняла звернення до Верховної Ради України з приводу небезпечної ситуації з московською церквою в Харківській області.

Про це Харків Times повідомила голова фракції «Європейська солідарність» в облраді Галина Куц.

«Звернення щодо проблемної ситуації з московською церквою Харківська обласна рада ПРИЙНЯЛА!!!» – написала Куц у Facebook.

У зверненні йдеться про загострення від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну «міжрелігійних проблем, у першу чергу, пов’язаних із наявністю церковно-канонічного зв’язку та входженням Української православної церкви до структури московського патріархату російської православної церкви».

Депутати облради просять ВР «розглянути закони, які б урегулювали релігійно-безпекову ситуацію в країні».

«На мій суб’єктивний погляд, це така собі лайтова версія звернення. Були спроби з боку нашої фракції ЄС внести певні правки: наприклад, щодо випадків колабораціонізму серед кліру московської церкви. Але маємо, що маємо. Головне, що нарешті Харківська обласна рада окреслить власну позицію у цьому питанні», – вважає Куц.

За її словами, усі правки, запропоновані фракцією ЄС, були відкинуті. В тому числі не розглядалося й питання припинення договорів оренди чи користування з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України. Це «завалили ще на рівні комісій».

Як повідомляв Харків Times, 14 лютого депутати Харківської облради списком проголосували за нових почесних громадян області, серед яких було й ім’я депутата обласної ради V, VI, VII, VIII скликань, народного депутата України IV скликання Олега Каратуманова – колишнього «регіонала», члена проросійської ОПЗЖ, медведчуківської СДПУ(о) та ще низки таких само сумнівних політсил. Голосування «списком» суперечить регламенту Харківської обласної ради.