Суди двічі скасували тендер на ремонт дороги Мерефа — Лозова — Павлоград

Східний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким скасовано тендер на ремонт автодороги «Р-51 Мерефа — Лозова — Павлоград» на суму 204 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Тендер на надання ремонтних послуг замовила Служба автомобільних доріг у Харківській області у 2019 році. За результатами публічних торгів у грудні того року САД уклала договір з підприємством на проведення ремонто-будівельних робіт на автошляху «Р-51 Мерефа — Лозова — Павлоград» на суму 204 млн грн.

“При цьому розпорядник коштів безпідставно застосував переговорну процедуру і таким чином уникнув проведення відкритих торгів щодо закупівлі робіт на будівництво автошляху. “, – повідомили у прокуратурі.

Для усунення виявлених порушень прокуратура звернулась до Господарського суду Харківської області з відповідним позовом, який було задоволено.

Однак відповідач, Служба автомобільних доріг у Харківщини, подав апеляційну скаргу на це рішення. Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури та залишив рішення Господарського суду Харківської області в силі.

Як повідомляв Харків Times, протягом квітня 2023 року ДП “Дороги Харківщини” уклали угоди на поточний ремонт на автомобільні дороги в області на суму понад 2 млрд гривень.