В Ізюмі затримали очільницю окупаційного управління соцполітики

СБУ затримала колаборантку з міста Ізюм Харківської області. Під час окупації 58-річна жінка добровільно погодилася очолити створене рашистами “управління праці і соціальної політики” в місті.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За опертивною інформацією, колаборантка очолювала “управління праці і соціальної політики” в окупаційній військово-цивільній адміністрації Ізюмського району на від початку липня до вересня 2022 року.

На цій посаді жінка сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Ізюмщини.

“Вона зокрема займалася організацією роботи так званого «Центру соціального захисту населення», через який видавалася гуманітарна допомога від держави-агресора та в додаток до неї – ворожа пропагандистська газета “Харьков Z”, у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади.”, – повідомив Владислав Абдула.

Вона також брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу.

Після звільнення району від російських загарбників жінка залишилася у місті, але намагалася уникнути відповідальності. Втім, оперативники спецслужби встановили її місцезнаходження та затримали.

Слідчі повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв  Харків Times, в Ізюмському районі затримали одну з організаторок так званого референдуму.