У Харкові затримали адвоката, який намагався підкупити поліцейську

Харківському адвокату за спробу підкупити поліцейську загрожує до восьми років позбавлення волі. Він намагався дати слідчій хабаря у розмірі $800.

Про це Харків Times довідався з повідомлень Харківської обласної прокуратури та начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова.

Як встановили правоохоронці, гроші адвокат пропонував за те, щоб закрили справу проти нього за фактом хуліганських дій. Юрист поводив себе непристойно і зухвало під час поїздки в електричці наприкінці квітня цього року.

Пасажири, що їхали разом з ним у вагоні, поскаржилися на адвоката.

“Двоє дівчат заявили, що він їхав нетверезий і робив непристойні речі прямо в вагоні.”, – розповів Сергій Болвінов.

Коли дізнавачі почали розслідувати справу адвокат вирішив спробувати її закрити за хабар.

“9 травня адвокат прийшов до службового кабінету дізнавача та надав їй $800 за уникнення від кримінальної відповідальності. Проте «домовитись» не вийшло, правоохоронці затримали чоловіка «на гарячому»”, – розповіли в прокуратурі.

Затриманому юристу повідомили про підозру за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Слідчі направили до суду клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові за отримання $35 тисяч хабаря затримали прокурора.