Родину харків’ян викрили на торгівлі зброєю (фото, відео)

Фото: Нацполіція Харківської області

Правоохоронці ліквідували канал нелегального продажу зброї та боєприпасів, організований мешканцями Харківської області. Ділки мали на продаж широкий асортимент “товару”: від патронів, до гранатометів, протитанкових та підствольних, а також вогнемет “Джміль”, великокаліберний кулемет, гвинтівки з оптичним пристроєм тощо.

Про це Харків Times довідався з повідомлень Харківської обласної прокуратури та Нацполіції області.

За інформацією слідства, до складу групи входило шестеро чоловіків, кожен з яких виконував свої чітко окреслені завдання. Очолював групу 47-річний мешканець Харківщини, а його найближчими помічниками були син і двоє знайомих. Серед яких – 49-річний друг родини, який допомагав зберігати та відправляти зброю. Ще двоє зловмисників купували зброю в організаторів і готували її для подальшого перепродажу.

“Товар” вони зберігали не лише вдома, а й облаштували склад на обійсті сусідів, які вже давно не живуть у будинку.

Правоохоронці встановили, що зловмисники продали великокаліберний кулемет «ДШКМ», понад півтори тисячі патронів, автомати АКМС-74, протитанкові та підствольний гранатомети, запали УЗРГМ, гранати Ф-1.

“За місцями мешкання зловмисників, у їх автомобілях та гаражних приміщеннях правоохоронці вилучили величезний арсенал зброї та боєприпасів: ручний протитанковий вогнемет “Джміль”, кулемети, автоматичну зброю, гранатомети, гвинтівки з оптичним прицілом, гранати, ножі, рушниці, ножі, тисячі патронів, комплектуючі до зброї, а також гроші, здобуті злочинним шляхом. “, – розповіли у поліції.

Арсенал зброї вилучено ще у двох фігурантів: 58-річного мешканця м. Бориспіль Київської області та 56-річного мешканця Полтави, у яких під час слідчих дій вилучили арсенал зброї та боєприпасів.

Загалом правоохоронці провели понад 30 санкціонованих обшуків по різних областях України.

Всіх зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю). Санкція статті передбачає покарання – до семи років позбавлення волі. Після проведення всіх необхідних слідчих заходів можлива додаткова кваліфікація їхніх дій.

П’ятьом фігурантам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, шостого відправлено під домашній арешт.

Як повідомляв Харків Timesполіцейські Харкова затримали п’ятьох місцевих мешканців, які незаконно поселилися в чужій квартирі. Під час обшуку в “віджатому” житлі  оперативники вилучили військову форму, боєприпаси та наркотики.