Салют на «дєнь пабєди»: Харків обстріляний С-300 з бєлгорода

Ілюстративне фото

Пізно ввечері сьогодні, 8 травня, близько 21:45 росіяни з території  бєлгородської області обстріляли Харків та Харківщину ракетами С-300.

Про це Харків Times дізнався з власного досвіду та повідомлень у Telegram мера Харкова Ігоря Терехова та начальника ХОВА Олега Синєгубова.

«За попередньою інформацією, окупанти обстріляли місто та область ракетами С-300. Зафіксовано щонайменше шість «прильотів». Є влучання у Харківському районі. На місцях працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштабів руйнувань уточнюється», – написав очільник ХОВА.

«Пʼять вибухів чули харківʼяни. Три з них навколо міста. Місця ще двох прильотів ДСНС уточнюють», – йдеться у повідомленні мера.

За попередніми даними, жодного влучання ворожих ракет Харків не зазнав. За словами мера міста із посиланням на ДСНС, «сьогоднішні вечірні прильоти прийшлися на передмістя». За відомостями екстреної меддопомоги, постраждалих внаслідок ракетної атаки росіян немає.

На даний момент про пуски від бєлгородських сусідів повідомлень немає, але повідомляють про зліт російських літаків-носіїв крилатих ракет. Тобто нинішньої ночі не розслабляємось: мабуть, росіяни вирішили відмітити свій «дєнь пабєди» масованим ударом по Україні, яка у 1941 році своїм тілом, своїми людьми закрила росіян від фашистської навали. Московські, уральські та бурятські «пабєдітєлі» святкують по-своєму, де в усього світу «ніколи більше», в них «можемо повторити».

А тим часом у бєлгороді з перестраху відмінили святкові гуляння з приводу «дня пабєди», завтра не працюватимуть місцеві ТРЦ та ринки. «Пабєдітєлі» тримтять від страху.

Як повідомляв Харків Times, президент Володимир Зеленський пропонує встановити в Україні 8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, а 9 травня відзначати не День перемоги, а День Європи. Він подав у Верховну Раду законопроект про 8 травня й підписав указ про День Європи.

9 травня 2023 року Служба безпеки України буде проводити антитерористичні контрдиверсійні заходи в окремих локаціях Харкова, не охоплюючи всю територію міста.