9 травня СБУ проведе у Харкові антитерористичні заходи

9 травня 2023 року Служба безпеки України буде проводити антитерористичні контрдиверсійні заходи в окремих локаціях Харкова, не охоплюючи всю територію міста.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За його словами, заходи проводяться з метою збереження і підвищення безпеки харків’ян, об’єктів критичної інфраструктури, а також виявлення та затримання можливих диверсійних груп.

Офіцер попередив, що під час антитерористичних контрдиверсійних заходів можливе обмеження проходу чи проїзду деякими вулицями міста, перевірка документів громадян, догляд автомобільного транспорту.

СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати із собою документи, що посвідчують особу, дотримуватися режиму комендантської години.

Також у спецслужбі закликали громадян бути пильними.

“Якщо ви побачили підозрілих осіб і транспортні засоби, якими вони пересуваються, предмети, які вони залишають, або ви володієте інформацією про схрони зі зброєю, одягом, засобами зв’язку чи іншими предметами, негайно дзвоніть, фотографуйте і надсилайте на номер цілодобової «гарячої лінії» Управління СБУ в Харківській області у «WhatsApp» 098-87-114-57, або на стаціонарний номер (057) 700-16-61.”, – звернулись контррозвідники до харків’ян.

Крім СБУ у заходах братимуть участь інші правоохоронні органи, підрозділи НГУ й ЗСУ.

Як повідомляв  Харків Times, Президент Володимир Зеленський пропонує встановити в Україні 8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, а 9 травня відзначати не День перемоги, а День Європи.