Влучання у землю та лісова пожежа – наслідки ракетного удару окупантів по передмістю Харкова

Фото: Нацполіція у Харківській області

8 травня близько 22:00 російські військові здійснили масовану ракетну атаку по об’єкту інфраструктури у Харківському районі. Удар рашисти нанесли ракетами С-300 з території бєлгородської області.

Про це Харків Times повідомили Харківській обласній прокуратурі у Нацполіції області.

“Шість прильотів зафіксовані в селі Новий Коротич. Ракети вдарили в землю. Одна ракета влучила в смт Солоницівка та пошкодила транспортну інфраструктуру, горіла лісопосадка. У селі Цапівка в результаті обстрілу пошкоджено житловий будинок.”, – повідомили у Нацполіції.

Одна з ракет влучила у землю неподалік залізничної станції Зарічанка неподалік селища Солоницівка, уточнили в ДСНС області.

“Внаслідок вибуху зайнялась хвойна підстилка в лісопосадці. На час прибуття вогнеборців площа горіння складала 300 кв.м. Вони ліквідували дану пожежу о 23:42. Жертв та постраждалих немає.”, – розповіли у ДСНС області.

Внаслідок ракетного удару також було пошкоджено житловий будинок у селі Цапівка.

Окрім ракетного удару російські окупанти 8 травня обстрілювали з артилерії та мінометів Чугуївський та Куп’янський райони області. Внаслідок обстрілів було пошкоджено приватні будинки Вовчанську та с. Фиголівка Куп’янського району.

Мирні мешканці через ці обстріли, на щастя, не постраждали.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки. За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 КК України.

Як повідомляв Харків Times, 8 травня з 21:45 до 22:02 у Харкові було чутно щонайменше п’ять потужних вибухів. Це російські окупанти наносили ракетні удари з території бєлгородської області.