На Харківщині внаслідок підриву загинули двоє людей

Фото: Нацполіція Харківської області

2 травня Харківській області від підриву на невідомому вибуховому предметі загинули двоє чоловіків. Старенька жінка отримала поранення внаслідок російського обстрілу.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

За інформацією правоохоронців, 39-річний та 47-річний чоловіки підірвалися в полі неподалік від села Вербівка Балаклійської громади.

“Внаслідок вибуху чоловіки отримали не сумісні з життям тілесні ушкодження”, – повідомили в поліції.

2 травня мирні мешканці Харківщини також страждали від російських обстрілів. Протягом дня ворог тероризували обстрілами міста та села Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Богодухівського районів.

У селі Петропавлівка Куп’янського району від ворожого вогню постраждала 73-річна жінка. Травмовану жінку доставили до лікарні.

За інформацією ХОВА, протягом 2 травня внаслідок російських обстрілів було частково або повністю зруйновано такі цивільні об’єкти:

– внаслідок обстрілу із РСЗВ було пошкоджено приміщення сільгосппідприємства у селі Гур’їв Козачок Богодухівського району;

– два багатоквартирні будинки та щонайменше три приватні будинки у селі Вільхуватка Куп’янського району;

– два житлові будинки у селі Петропавлівка Куп’янського району;

– приватне домоволодіння уселі Бочкове Чугуївського району.

Місця підриву та обстрілів оглянули слідчо-опертивні групи, задокументували всі обставини російських злочинів. Розпочато досудові розслідування за ч.1 ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 16 га території та знешкодили 346 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, 1 травня в Харківській області внаслідок російських обстрілів отримали поранення двоє людей.