У Харкові в квітні випали дві місячні норми осадків

Фото: Харків Times

У Харкові у квітні 2023 року випали понад 200% опадів від норми, місцями в області випали три місячні норми.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Суспільного з посиланням на завідувачку Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенію Ляшенко.

“Квітень 23 року видався доволі дощовим. Кількість опадів у нас вийшла, за даними окремих метеостанцій, — три місячних норми. У Харкові випало понад 200% опадів, які мали випасти у квітні. Це не дуже добре для майбутнього врожаю. По дощах цей квітень вийшов нетиповий”, — розказала Євгенія Ляшенко.

Минулий рік був набагато комфортнішим, а цього року так вийшло, що опадів було від 57 до 117 мм, що складає 150-300% місячної норми. І, відповідно, агрометеоумови були не сприятливими для проведення весняно-польових робіт.

Щодо температури у квітні, то вона була у межах кліматичної норми, говорить синоптикиня.

“Температура у цьому квітні становила в середньому близько 10 градусів тепла, що майже норма. Норма — 9,7 градуса. Коливань сильних не було”, — говорить Ляшенко.

Як повідомляв Харків Times, станом на останній тиждень квітня аграрії Харківської області засіяли лише 10% полів: 56 тисяч га з 570 тисяч запланованих. На темпи посівної, зокрема, впливає дощова погода.