На Куп’янщині відновили електропостачання двох сіл, що перебувають на лінії вогню

Фото: АТ "Харківобленерго"

Чотири місяці триває боротьба за світло у Куп’янському районі Харківської області. Російські окупанти щодня обстрілюють район, руйнуючи будинки, інфраструктуру та знеструмлюючи села, а енергетики відновлюють електропостачання.

Про це Харків Times повідомили в АТ “Харківобленерго”.

1 травня енергетики вкотре повернули світло у знеструмлені через російські прильоті село Колодязне Дворічанської селищної громади та село Анискине Вільхуватської сільської громади Куп’янського району.

Як повідомив начальник Великобурлуцького РЕМ Євгеній Кривошеєв, ці населені пункти наразі – постійно під обстрілами росіян. Енергетикам щонайменше двічі на тиждень доводиться ремонтувати лінії електропередачі, які пошкоджують ворожі “гради” та артилерія.

“Така ситуація – з січня. Іноді навіть дня не проходить, як знову потрібно виїжджати на ремонт. Протяжність ліній тут – понад 40 км, тому, на жаль, це безперервний процес. Відновлення іде постійно”, – зазначив Євгеній Кривошеєв.

У найближчих планах місцевих енергетиків – перевірка електромережі у селі Кутьківка Дворічанської селищної громади, а також завершення робіт у селі Анискине.

Як повідомляв Харків Times, фахівці “Харківобленерго” відновили електропостачання п’яти сіл в Ізюмському районі. Енергетикам довелося працювати під канонаду постійних російських обстрілів, бо відстань від заживлених сіл до лінії фронту – усього декілька кілометрів.