Енергетики повернули світло до п’яти сіл в Ізюмському районі

Фото: "Харківобленерго"

Фахівці “Харківобленерго” відновили електропостачання п’яти сіл в Ізюмському районі. Енергетикам довелося працювати під канонаду постійних російських обстрілів, бо відстань від заживлених сіл до лінії фронту – усього декілька кілометрів.

Про це Харків Times повідомили в АТ “Харківобленерго”.

Станом на 3 квітня з електрикою мешканці населених пунктів Андріївка, Дружелюбівка, Макіївка, Ольгівка та Червоний Став Борівської селищної громади.

Як  розповів начальник Борівського району електричних мереж Анатолій Мокєєв, завдяки спільним діям саперів та енергетиків вдалося провести розмінування і відновлювальні заходи на пошкоджених ділянках повітряних ліній. Зокрема, було замінено провід, ізолятори, опори, а також побиті уламками вибухів трансформатори.

“Електрикою забезпечили як населення, так й об’єкти водо- та газопостачання, будівлі шкіл і дитячих садків. Працювати доводилося під канонаду постійних артилерійських та мінометних обстрілів, бо відстань від місця робіт до лінії фронту складає від сили п’ять кілометрів”, – розповів Анатолій Мокєєв.

На поточний час майже вся Борівська селищна громада заживлена: з 38 населених пунктів залишаються знеструмленими лише чотири, які знаходяться безпосередньо в зоні бойових дій.

Як повідомляв Харків Times, енергетики повернули світло до сіл Глинське та Забавне Ізюмського району, які залишалися знеструмленими майже рік, з березня 2022 року. Відновлення електропостачання затягнулося через те, що обидва села були щільно заміновані.