Довічне ув’язнення загрожує ліснику з Великого Бурлука, який забезпечував окупантів деревиною

Лісничий Великобурлуцького лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство» Харківської області забезпечував загарбників деревиною для укріплення їхніх бойових позицій. Правоохоронці заочно повідомили посібнику ворога за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, під час окупації селища лісничий обійняв посаду «лесничего Великобурлуцкого лесничества», незаконно створеного рашистами на базі українського ДП «Куп’янське лісове господарство».

“Насамперед, чоловік забезпечував заготівлю деревини для окупантів. Після цього він у супроводі російських військовослужбовців вивозив деревину на автомобілях «Урал» та «Нива». Український ліс використовувався військами рф для облаштування бліндажів та фортифікаційних споруд проти ЗСУ.”, – розповіли в прокуратурі

Крім того, підозрюваний здійснював підбір кадрів, які мали забезпечувати діяльність псевдолісництва.

Від окупантів зрадник отримував заробітну плату в розмірі до 45 тисяч російських рублів.

Під час досудового розслідування вилучено комп’ютерну техніку, в якій виявлено електронну документацію щодо діяльності незаконного «ГП «Купянское лесное хозяйство» Военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области». Проведено 8 комп’ютерно-технічних експертиз, за результатом яких виявлено та зафіксовано електронні документи щодо діяльності незаконно створеного окупаційною владою лісового господарства.

Зраднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Наразі слідство вирішує питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали старшого майстра лісу Борівського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство» за підозрою у колабораціонізмі. Під час окупації чоловік добровільно перейшов на бік ворогів та вирішив побудувати собі «кар‘єру».