На спробі привласнити квартиру на вулиці Донця-Захаржевського викрили шахрая

Правоохоронці викрили шахрая, який намагався привласнити квартиру вартістю  майже 1,6 млн грн у середмісті Харкова, на вулиці Донця-Захаржевського.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, 50-річний чоловік, намагаючись привласнити чужу нерухомість, підробив виконавчий напис нотаріуса.

“Він подав заяву до одного з відділів державної виконавчої служби у м. Харкові про відкриття виконавчого провадження у зв’язку з нібито борговими зобов’язаннями чоловіка, якому на праві приватної власності належала квартира, розташована по вул. Донця–Захаржевського в м. Харкові. “, – розповіли в прокуратурі.

У ході проведення виконавчої справи, яка була відкрита за завідомо підробленим документом, поданим шахраєм, на вказану квартиру було накладено арешт з метою стягнення заборгованості.

Однак план шахрая не спрацював – правоохоронці вилучили вказане виконавче провадження, тим самим зупинивши процес відчуження майна.

Вартість квартири, на яку зазіхав шахрай, складає майже 1,6 млн грн.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за фактом закінченого замаху на шахрайство в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поліцейські викрили банду, учасники якої, прикриваючись роботою у службі таксі та доставки, обкрадали квартири містян.