Інженера технагляду судитимуть за нанесення збитків при ремонті перехрестя у Первомайському

Фото: Харківська обласна прокуратура

У Лозівському міськрайонному суді Харківської області судитимуть інженера з технагляду, який допустив нанесення держбюджету збитків у розмірі 300 тис. грн. Чоловіка звинувачують у службовій недбалості під час проведення дорожньо-ремонтних робіт.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у 2021 році між Первомайською міськрадою Харківської області та фірмою-підрядником укладено договір про виконання робіт із реконструкції перехрестя в м. Первомайський.

“Хід, об’єм і якість робіт контролювались інженером з технічного нагляду, який несумлінно поставився до виконання своїх службових обов’язків. Не провівши належну перевірку, підозрюваний підписав звітну документацію із внесеними до неї фальсифікованими даними щодо використаних матеріалів і вартості виконаних робіт.”, – розповіли в прокуратурі.

У результаті на рахунок підприємства-підрядника надлишково перераховано понад 300 тис. грн, чим завдано збитків державному бюджету.

Інженера судитимуть за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн) або без такого.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові за півмільйонні збитки при ремонті доріг та тротуарів відповість інженер технагляду.

Фото: Харківська обласна прокуратура