На Куп’янщині російські снаряди знищили гараж та трактор і підпалили будинки

Фото: ДСНС України

27 квітня у Харківській області ворожими обстрілами пошкоджено житлові будинки, також знищено гараж та сільгосптехніку.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами,  протягом доби під ворожим вогнем опинилися Липці, Бугаївка, Козача Лопань, Вовчанськ, Кам’янка, Петропавлівка, Дворічна, Лиман Перший та інші міста і села Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів області.

“Внаслідок обстрілу с. Липці Харківського району з 120-мм мінометів пошкоджено 3 приватних будинки та 2-поверховий багатоквартирний будинок.”, – розповів очільник області.

У с. Петропавлівка Куп’янського району обстрілами пошкоджені приватні домоволодіння, зруйновано гараж та трактор.

За інформацією ДСНС області, 27 квітня о 15:55 ворог вдарив з артилерії по селу Петропавлівка.

“Ворожий снаряд влучив на приватне подвір’я. Загорівся дах житлового будинку та літня кухня. На час прибуття рятувальників 44-ї ДПРЧ площа пожежі сягала 130 кв.м.”, – розповіли рятувальники.

О 17:50 вони загасили цю пожежу. Внаслідок обстрілу та загорянння мирні мешканці не постраждали.

27 квітня через підрив на ворожій міні загинув 54-річний водій АТ “Харківобленерго” Юрій Варченко, повідомили в компанії. Службова автівка, якою він керував, близько 16:00 наїхала на російську міну  біля с. Токарівка Дергачівської громади.  Бригада енергетиків натрапила на ворожу пастку, коли поверталася з місця відновлювальних робіт. Внаслідок вибуху чотири енергетики отримали поранення.

“Ще чотири енергетика отримали травми різного ступеню важкості. Одного з постраждалих терміново прооперували, інші також знаходяться під наглядом лікарів.”, – розповіли в АТ “Харківобленерго”.

За минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили майже 14 га території та знешкодили 75 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, рашисти двічі за добу, 26 квітня, обстріляли пожежну частину у Вовчанську. Вранці 27 квітня ворог вдарив з артилерії по селу Липці.