Російські обстріли Харківщині: подвійний удар по пожежній частині та пряме влучання у житловий будинок (фото)

Фото: ДСНС у Харківській області

26 квітня, у день вшанування пам’яті героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, російські окупанти “передали привіт” рятувальникам Харківщини. Рашисти двічі за добу обстріляли пожежну частину у Вовчанську. Вранці сьогодні, 27 квітня, ворог вдарив з артилерії по селу Липці.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За його словами, 26 квітня, під ворожий вогонь потрапили суто цивільні об’єкти у Харківському, Куп’янському та Чугуївському районах області.

“У Вовчанську Чугуївського району обстрілами пошкоджено приватне домоволодіння, будівлі підприємства з виробництва олії та будівлю пожежно-рятувальної частини.”, – розповів очільник області.

У с. Подоли Куп’янського району внаслідок російських обстрілів зруйновано щонайменше 3 приватні житлові будинки.

Від ворожих обстрілів в області сталося декілька пожеже, повідомили у ДСНС області.

“О 10:44 у селі Устимівка Великобурлуцької ТГ ворожий снаряд влучив в автомобіль «ГАЗель», який загорівся. Люди загасили його власними силами.”, – розповіли рятувальники.

26 квітня о 22: 08 окупанти обстріляли село Вільхуватка Вільхуватівської ТГ. На території одного з приватних домоволодінь зайнявся гараж на площі 35 кв.м. За півгодини рятувальники  приборкали вогонь.

Вранці 27 квітня російський снаряд влучив у двоповерховий багатоквартирний будинок у селі Липці. Внаслідок обстрілу зазнали пошкоджень вісім квартир. Також постраждали приватні домоволодіння, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За попередніми даними, люди внаслідок цього удару рашистів не постраждали.

За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили більше 14 га території та знешкодили 181 вибухонебезпечний предмет.

Як повідомляв Харків Times, 25 квітня російські агресори обстріляли 17 населених пунктів Харківської області. Найбільше дісталося Куп’янську, на який прийшлися два з трьох завданих росіянами по Україні ракетних ударів.